Prof. Dr. Mehmet Emin Ay “Kuran’da Gençler ve Gençlik Değerleri” İsimli Konferansta Öğrencilerle Buluştu

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Üniversitemizde 11 Ekim Perşembe günüKuran’da Gençler ve Gençlik Değerleribaşlıklı konferans verdi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa, Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, İl Müftüsü Rüstem Can, akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Kur’an-ı Kerim'de yer alan kıssalardan hareketle, Kur’an’ın gençlere yönelik sunduğu ahlaki ilkelerin ve değerlerin anlatıldığı konferansta konuşan Prof. Dr. Ay, gençlik değerlerinin neler olması gerektiğini Kur’an’dan örnekler vererek açıkladı. Gençlerin yaşamlarını peygamberlerin ahlak anlayışıyla şekillendirmeleri gerektiğini söyleyen Ay, gençlerin şüphelerinin ancak tutarlı ve mantıklı izahlarla giderilebileceğini ve taklidî imandan tahkikî imana ancak bu yolla gidileceğini belirtti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans, konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan tarafından plaket, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı tarafından teşekkür belgesi verilmesi ile sona erdi.

11 Ekim 2018