Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Dönem Toplantısı Kastamonu Üniversitesi'nde Yapıldı

Bölge üniversitelerinin birikimlerini bir araya getirerek ortak bilimsel çalışmalar yapmak, ortak lisans, ön lisans, lisans öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının karşılıklı değişimini desteklemek amacıyla kurulan Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Dönem Toplantısının 2.’si Kastamonu Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Rektörlük Binasında düzenlenen 2. Dönem Toplantısına, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş katıldı.

Dönem Toplantısının açılış konuşmasını yapan Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği Dönem Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alişarlı,”Her bir üniversitenin belli yetenekleri, belli kabiliyeti, belli donanımı ve tecrübeleri var. Aynı zamanda toplantı sayesinde bunları paylaşmış olacağız. Karşılıklı bir bilgi alışverişi olacak ve faydaya dönüşecek diye umut ediyorum.” diye konuştu.

Prof. Dr. Alişarlı’dan sonra konuşan Prof. Dr. Seyit Aydın ise, toplantının Kastamonu Üniversitesi'nde yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) bütçelerinin ortak kullanımı, üniversiteler arasında proje bazlı ortaklılıkların başlaması, ortak proje üretilmesi, analiz ücretlerinde indirimler yapılması, lisansüstü tez jürilerinde ortak öğretim üyesi havuzu oluşturulması, üniversitelerimizin akademik ve idari personelinde meydana gelecek hareketlilikten haberdar olunması,  uluslararası öğrenci alımlarında fikir alışverişinde bulunulması, lisansüstü programlarda tez jürilerinin bölge üniversitelerinin öğretim üyelerinden kurulmasına öncelik verilmesi gibi konularda kararlar alındı.

05 Ekim 2018