"Eski Çağlardan Osmanlı Dönemi'ne Zonguldak ve Çevresi"  İsimli Konferans Büyük İlgi Gördü

1.Zonguldak Kitap Fuarı kapsamında Zonguldak’a gelen  Prof. Dr. Güngör Karauğuz 3 Ekim Çarşamba günü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde “Eski Çağlardan Osmanlı Dönemi’ne Zonguldak ve Çevresi” isimli bir konferans verdi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Tahir Karauğuz konferans salonunda gerçekleşen konferansa Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve Zonguldaklı kitapseverler katıldı.

Kendisi de Zonguldak Devrek doğumlu olan ve halen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olan yazar Karauğuz konferansta, Eskiçağda özellikle Roma ve Hellenestik dönemden Osmanlı’ya kadar   Zonguldak Bölgesi ve Çevresi, Zonguldak Bölgesi arkeoloji eskiçağ tarihi ve coğrafya araştırmaları, arkeolojik yerleşmeler, kalıntılar, buluntular ile Kdz. Ereğli ve Amasra Arkeoloji Müzesi'ndeki eserler ile ilgili bilgiler aktardı.

Soru- cevap yöntemiyle ilerleyen, katılımcılardan tam not alan konferans, konuşmacı Prof. Dr. Güngör Karauğuz’a çeşitli hediyelerin takdimi ile sona erdi.

04 Ekim 2018