“Startup ve Globalleşme” Başlıklı Teknopark İnovasyon Konferansı Yoğun Katılımla Gerçekleşti

Üniversitemizin 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için belirlediği “ŞİMDİ İNOVASYON ZAMANI!” teknoloji sloganı kapsamında Teknoparkımız tarafından bir inovasyon etkinlik takvimi belirlenmişti. Takvim kapsamındaki konferanslardan ilki “Startup ve Globalleşme” başlığı ile Üniversitemiz Sezai Karakoç Kültür Merkezinde 1 Ekim Pazartesi günü saat 14.00’da gerçekleştirildi. İngiltere IDETEK UK Firması CEO’su ve melek yatırımcı olan Ergin Kaya’nın konuşmacı olarak katıldığı konferans yoğun ilgi gördü. Konferansta startup firması seviyesinden global firma olmaya kadar uzanan zorlu yolda bir girişimcinin dikkat etmesi gereken tüm detaylar ve başarılı global firma örnekleri sunulurken soru-cevap bölümünde çok verimli fikir alışverişleri gerçekleşti.

Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik konferans ile ilgili yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen ilk etkinlikte yoğun ilgiden çok memnun olduklarını dile getirirken, başlıca amaçlarının inovasyon takvimi dahilinde olabildiğince sık etkinlik düzenleyerek, Zonguldak ilinde inovatif ürün-üretim bilincini yaygınlaştırmak ve girişimci adayı öğrenci, akademisyen, kamu çalışanı ve sanayicileri, destekçi kurumlar ve yatırımcılarla biraraya getirerek bir inovasyon ekosistemi yaratmak olduğunu belirtti.

Zonguldak ilinin inovasyona ilgi duyan tüm kurumlarının katılımı ile gerçekleşen konferansın sonunda konuşmacı Ergin Kaya’ya Vali Ahmet Çınar tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi. Konferans sonrasında Rektörlük makamını ziyaret eden Ergin Kaya, Rektörümüz Mustafa Çufalı ile inovasyonun bugünü ve geleceği konusunda fikir alışverişinde bulundu. Kaya’ya Rektörümüz tarafından da çeşitli hediyeler sunuldu.

02 Ekim 2018