Bülent Ecevit Üniversitesi 2012-2013 Akademik Yılı Açıldı

Bülent Ecevit Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılış töreni 18 Ekim 2012 tarihinde Merkez Kampüs Spor Salonu’nda düzenlendi. Törene Zonguldak Valisi Erol AYYILDIZ,  Tugay Komutan Vekili Jan. Alb. Ergün ÖZGÜR, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem AKDEMİR, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin ÖZBAKIR, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin UYSAL, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut ÖZER, BEÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Haluk GÜVEN, Prof. Dr. Muhlis BAĞDİGEN, TTK Genel Müdürü Burhan İNAN, İstanbul Üniversitesi Rektör danışmanı Prof. Dr. Alper CİHAN, dekanlar, yüksekokul müdürleri, Kozlu Belediye Başkanı Ali BEKTAŞ, ilçe protokolleri, üniversitemize katkıda bulunan başarı ortaklarımız, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende kutlama mesajları okunduktan sonra Bülent Ecevit Üniversitesi’nin yeni hazırlanan tanıtım filminin ilk gösterimi yapıldı. Akademik yükselme töreninde profesörlük ve doçentliğe yükselenler akademik giysilerini giyerek belgelerini aldı.
“Bilimsel Yayın Ödülleri” kapsamında; Fen Bilimleri alanında Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Baki HAZER, Sağlık bilimleri alanında Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilimdalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa AYDIN adına Yrd. Doç. Dr. Turgut KARABAĞ, Mühendislik Bilimleri adına Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sırrı Sunay GÜRLEYÜK, Sosyal Bilimler alanında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet PEKKAYA ödüllerini aldı.
Törende ilk olarak konuşan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut ÖZER şunları söyledi. “Ülkelerin ekonomik gelişiminde yetişmiş insan gücü önemli bir rol oynamaktadır. Eğitim düzeyi arttıkça, hem istihdam edilebilirliğin hem de gelirin arttığı, ulusal ve uluslar arası verilerle desteklenmektedir. Mezunlara sağladığı avantajlar dolayısıyla, yükseköğretime toplumsal bir talep söz konusudur. Bu talep, hem ülkemizde hem de dünyada gittikçe artmaktadır. Ülkeler, yükseköğretim sistemlerini artan talebi karşılamak üzere genişletmeye, çeşitlendirmeye ve yeniden yapılandırmaya çalışmaktadır. Bu bağlamda Türk yükseköğretiminde son yıllarda oldukça büyük bir genişleme yaşanmaktadır.”
Konuşmasında öğrencilere de seslenen Prof. Dr. ÖZER “Her geçen gün büyüyen ve gelişen ülkemizin sizlere büyük ihtiyacı vardır. Bu sizler için büyük bir fırsattır. Sizler üniversitemizde alacağınız eğitimle ve bundan sonra edineceğiniz bilgi ve tecrübeyle, ülkemize her yönüyle faydalı olma potansiyeline sahip olacaksınız.
Atatürk’ün sizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlenerek gelecek kuşaklara taşınması için; sorgulayıcı, farklı görüş ve düşüncelere saygılı, demokrasiye gönülden bağlı ve toplumumuza değer katan bireyler olacağınıza inancım tamdır” dedi.
Düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, milli kültürümüzü benimsemiş, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek, manevi değerlere bağlı, üretken ve yaratıcı bilgi çağı insanını yetiştirmek devletimizin temel amacı ve en önemli asli görevleri arasında olduğuna dikkat çeken Zonguldak Valisi Erol AYYILDIZ konuşmasında şunlara yer verdi: Milli eğitimin temel ilkelerine uygun olarak gençlerimizi bilimin ışığı altında ülke ihtiyaçlarına ve istihdam politikasına uygun olarak yetiştirmek, bilimsel ve teknik ve kültürel alanlarda incelemeler yapmak, ülkemizin kalkınmasına yönelik çalışmalara destek olmak ve bilim adamı yetiştirmek gibi çok büyük ve önemli sorumlulukları olan üniversitelerimizin de her bakımdan çağa uygun, ileri düzeyde bir yapıya kavuşturulmasının, istenen nitelikte insan gücünün yetiştirilmesine büyük katkı sağlayacağı asla unutulmamalıdır.”
Üniversitemizin açılış dersinde konuşan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET, tarih boyunca Türkiye ve dünyada yükseköğretimin süreçlerini ve üniversite reformunu anlattı. Üniversitenin farklı bir kurum olduğunu ve sadece ders alıp mezun olunan bir okul olmadığını belirten Prof. Dr. SÖYLET, “Üniversitelerde bilim üretilir, felsefe konuşulur, kültürel aktiviteler olur, sanat olur, bunlardan faydalanmadan mezun olmayın” dedi.
Konuşmasında öğrencilere “Dünya insanı olun, ancak yerelliğinizi ve öz değerlerinizi asla kaybetmeyin” diyen Prof. Dr. Yunus SÖYLET, yeni akademik yılda Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine başarılı bir yıl diledi.