Devrek Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Devrek Meslek Yüksekokulu (MYO) Mezuniyet Töreni, 21 Haziran Perşembe günü Devrek MYO Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenine, Devrek Kaymakamı Mehmet Soylu, BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufalı, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Devrek Adalet MYO Müdürü Prof. Dr. Feride Öztürk, Devrek MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kesikoğlu, İlçe Jandarma Komutanı J. Ütğm. Serkan Koparan, TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, akademik personel, öğrenciler ve öğrencilerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, Yüksekokul birincisi Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencisi Mustafa Keser konuşması ile devam etti. Keser konuşmasında; “Üniversitemiz, yoğun bir emeğin, inancın ve özenin eseridir. Bu çabalar, biz öğrencilerin başarılarıyla anlam kazanmaktadır. Bizim için eğitim hayatımızın en önemli basamağı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olmuştur. Çünkü seçtiğimiz meslekte başarılı olmanın anahtarı bize üniversitemizde verilmiştir. Biz Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi mezunları olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak, ülkemize ve onun geleceğiyle ilgilenmenin birinci derecede görevimiz olduğuna inanıyoruz. Bu amaçla bizler, sadece kendi mesleğiyle yetinmeyen ve kendi kişisel amaçlarını ülke çıkarlarının önünde tutmayan bireyler olarak hayata atılacağız.” diye konuştu.

Yüksekokul birincisinin ardından kürsüye çıkan Devrek MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Kesikoğlu ise konuşmasında,  “Öğrencilerimizin eğitim hayatları üniversiteyle bitmeyecek, sürekli devam edecek. Şimdiden çıktıkları yolda kendilerini kutluyor, bahtlarının açık olmasını diliyorum. Öğrencilerimize Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden mezun olmanın haklı gururunu yaşatacak bilgi birikimini kazandırmak için özveriyle katkıda bulunan akademisyen ve idari kadromuza verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı da, Devrek’in kendisinde özel bir yeri olduğunu belirterek; “Üniversitemizin kuruluşundan bu yana yapılan yoğun çalışmalarımızla Dünyada tanınan marka bir Üniversite haline gelmeyi başardık. Bundan sonra da durmayacağız. Çalışmalarımız hızla devam edecek. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyor bu sevincimize ortak olmak için aramızda bulunan öğrenci yakınlarımıza da teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizden beklentilerimiz çok fazla” dedi.

Konuşmaların ardından Yüksekokul programlarını derece ile bitiren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Tören, diplomalarını alan öğrencilerin mezuniyet yemini ederek coşkuyla keplerini atmaları ile sona erdi.

22 Haziran 2018