Biyoloji Bölümümüzün Destek Verdiği Proje TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Türkiye Birincisi Oldu

TÜBİTAK 2018 yılı “12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” kapsamında ön elemelerden geçen, kimya öğretmeni Didem Alper Şener danışmanlığında Zonguldak Kdz. Ereğli ilçesi Cumhuriyet Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Gülşah Genç tarafından hazırlanan “Atık çay: Metilen mavisinin sulu çözeltisinden uzaklaştırılması için yeni, sıradışı ve düşük maliyetli bir adsorban” isimli proje hem Ankara bölgesinde hem de Türkiye Finallerinde birinci olmuştur.

Ankara Bölge finallerini birincilikle bitiren “Atık çay: Metilen mavisinin sulu çözeltisinden uzaklaştırılması için yeni, sıradışı ve düşük maliyetli bir adsorban” isimli proje Türkiye finallerini de birincilikle tamamladı. Projenin kapsamında atık çaylarla metilen mavisinin absorblanarak hem organik bir atık olan çay geri dönüşüme kazandırıldı, hem de ucuz ve her zaman bulunulabilen bir absorban hazırlandı. Bu süreçte Cumhuriyet Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Gülşah Genç ve danışman öğretmen Didem Alper Şener’in deneysel çalışmaları sırasında mikroskop görüntülerinin alınmasında Bülent Ecevit Üniversitesi, Fen edebiyat Fakültesi Biyoloji bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, Prof. Dr. Hatice Çölgeçen ve Doç. Dr. Muhammet Ören ve Eğitim fakültesi Araştırma görevlisi Cem Büyükekşi destek verdiler.

18 Mayıs 2018