Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesinde TÖMER Öğrencilerine Yönelik Kitaplık Açılışı Yapıldı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri bu yıl sosyal sorumluluk dersi kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Osman Arıcan danışmanlığında Karaelmas TÖMER öğrencilerine yönelik projeler yürüttüler. “TÖMER’in Kanında Edebiyat Var” adlı projede bölüm öğrencileri, hem sık sık TÖMER’de okuyan yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya gelip onların konuşma pratiği yapmalarına yardımcı olurken son olarak da kütüphanemizde yabancı uyruklu öğrencilere hitap eden kitapların sayısını arttırmak için kitap kampanyası düzenlediler. Değişik kitapevlerinin de desteği ile 200’ün üzerinde kitap toplayan öğrenciler, bu kitapları küçük bir sergi açılışıyla Üniversitemizin Prof. Dr. Durmuş Günay Kütüphanesine bağışladılar. Açılışa Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Osman Demir, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Osman Arıcan, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı aynı zamanda Karaelmas TÖMER Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Gül Banu Duman’ın yanı sıra Türk Dili ve Edebiyatı ve TÖMER öğrencileri katıldı. Açılışta, toplanan kitaplar sergilenirken açılışın ardından küçük bir kokteyl düzenlendi. Bu etkinlik yabancı uyruklu öğrenciler ve Türk öğrenciler arasında gönül köprüleri kurarak üniversitemizde sıcak bir atmosfer oluşturdu.

16 Mayıs 2018