Maden Şehitleri Anısına 263 Fidan Dikildi

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencileri 13 Nisan Cuma günü Çaycuma ilçesi Karakoç köyünde  “Her Şehit Bir Fidan, Her Fidan Bir Yaşam, Şehidini Fidanlarla Yaşat” isimli sosyal sorumluluk projesinde bir araya geldiler.

Danışmanlığını Öğr. Gör. Kayhan Kafalı’nın üstlendiği, Zonguldak ve değerlerinin esas alındığı Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında öğrenciler, “Kömür tozlu yaşamlardan yeşeren umutlara” sloganıyla hayata geçirdikleri bu proje ile Zonguldak Belediye Başkanlığı ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünün destekleriyle, Çaycuma Karakoç köyünde, Zonguldak Kozlu’da 3 Mart 1992 yılında meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden 263 maden şehidi anısına 263 adet fidan diktiler. Dikilen 263 fidan ile 263 maden şehidi nezdinde maden kazalarında hayatlarını kaybeden tüm maden emekçilerinin anıldığı fidan dikme etkinliğine, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Gökçebey Kaymakam Vekili Ahmet Korkmaz, Zonguldak İl Müftüsü Rüstem Can, Çaycuma İlçe Müftüsü Mahmut Rauf Arcaklıoğlu,  Zonguldak Orman İşletme Müdürlüğü personeli, imamlar, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Fidan dikme etkinliği, günün anısına hazırlanan kitap ayraçlarının misafirlere dağıtılması, okunan dualar ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

16 Nisan 2018