Devrek MYO’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Söyleşisi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Devrek Meslek Yüksekokulu konferans salonunda “Kadın Hakları ve Kadının Güçlenmesi” isimli söyleşi düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine yönelik farkındalık oluşturmak için Devrek Kaymakamlığı, Devrek Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Devrek Sosyal Hizmet Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği “Kadın Hakları ve Kadının Güçlenmesi” konulu söyleşi, Üniversitemiz Devrek Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşti.  Söyleşiye,  Devrek Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Vekili Hüsnü Yazıcı, Devrek İlçe Sağlık Müdürü Dr. Gülfer Çetin, Devrek Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürü Vekili Aziz Kalaycı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Katılımın yoğun olduğu söyleşide, konuşmacılar Öğretim Görevlisi Hale Kıycı ve Öğretim Görevlisi Seda Tapdık, ‘Kadının güçlenmesi, kadınların ekonomik ve sosyal yaşama katılımlarının artırılması ve kadın erkek hak eşitliğinin sağlanması’ gibi konularda toplumsal farkındalık ve duyarlılığı artırmak amacıyla fikirlerini paylaştılar. Söyleşi, Devrek Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Orbay Tolga Akıncı ve Şule Kıycı tarafından konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.

08 Mart 2018