“Natura 2000 Gerekliliklerinin Uygulanması İçin Ulusal Doğa Koruma Sisteminin Güçlendirilmesi” Projesi Eğitimi Ankara’da Gerçekleştirildi

30 Ocak - 1 Şubat 2018 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşen, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün faydalanıcısı olduğu “Natura 2000 Gerekliliklerinin Uygulanması İçin Ulusal Doğa Koruma Sisteminin Güçlendirilmesi” projesinin Ankara’da yapılan eğitimine, Üniversitemizden Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Ceran ŞEKERYAPAN katılmıştır.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü personelinin yanı sıra Ankara civarı illerdeki üniversitelerden akademik personellerin ve STK’ların katıldığı 3 gün süren eğitimde Natura 2000 projesi tanıtılmış, Natura 2000 alanları ve bu alanların seçimi ile metodolojisi anlatılmıştır. Ayrıca projenin pilot bölgesi olarak seçilen İç Anadolu’da Natura 2000 alanlarının seçimi için metodoloji tartışılmış ve Natura 2000 veri tabanı tanıtılmıştır. Eğitimin 3. günü potansiyel Natura 2000 alanı olması düşünülen Nallıhan Kuş Cenneti’ne teknik gezi düzenlenmiştir.

05 Şubat 2018