Zonguldak ve Tarihi, Westa Life AVM’de Vatandaşlarla Buluştu.

Bülent  Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencileri  ve Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü 2. sınıf öğrencileri, 6 Ocak Cumartesi günü Westa Life AVM’de  “Zonguldak’ı Keşfetmeye Hazır Mısınız?” isimli sosyal sorumluluk projesinde bir araya geldiler.

Danışmanlığını Öğr. Gör. Kayhan KAFALI’nın üstlendiği Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında; “Zonguldak’ı Bizim Gözümüzden Görmeye Hazır Mısınız?, “Gelin Zonguldak’ı Birlikte Tanıyalım. Emeğin Başkentinde Tarihin İzlerini Birlikte Keşfedelim” sloganıyla yola çıkan öğrenciler, Zonguldak ve sahip olduğu tarihi ve doğal zenginliklerin günyüzüne çıkartıldığı fotoğraf sergisini Westa Life AVM’yi  ziyaret eden  vatandaşlarla buluşturdu.

Çaycuma’da Filyos Kalesi’nden, Filyos Nehri’nin Karadeniz’e döküldüğü alanda kurulu olan Teion-Billaos Antik Kenti (Filyos Antik Kenti)’ne, Roma Dönemi Su Kemerine, mitolojilere konu olmuş Cehennemağzı Mağaralarına, Karaelmas’ın efsanevi ismi Uzun Mehmet Anıtı’na, Kdz. Ereğli Kent Müzesi ve  Halil Paşa Konağına, dünyanın en yaşlı çınar ağaçlarından  Anıt Çınar Ağacına; Gökçebey’de Çanakçılar Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi’ne kadar Zonguldak genelinde bulunan tarihi değer ve zenginlikler gerçekleştirilen fotoğraf sergisiyle vatandaşların hizmetine sunuldu. Gün boyu süren,  öğrenciler tarafından  sergilenen yerlerin geçmişi hakkında  bilgilerin de verildiği etkinlik, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

12 Ocak 2018