Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz Gökgöl Mağarası’nda Bir Araya Geldiler

Bülent  Ecevit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü  2. sınıf öğrencileri  06 Ocak Cumartesi günü Gökgöl Mağarası’nda  “Karaelmas’ın Karanlık Cenneti&Dünya Gözüyle Gökgöl Mağarası” isimli Sosyal Sorumluluk Projesinde buluştular.

Danışmanlığını Öğr.Gör.Kayhan KAFALI’nın üstlendiği Sosyal Sorumluluk Projesi dersi kapsamında; “Zonguldak’ın Saklı Cenneti Gökgöl Mağarası’nda Buluşalım. Karaelmas’ta Gizemli Yolculuğa Birlikte Çıkalım.” sloganıyla yola çıkan Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü  2. sınıf öğrencileri hazırlanan proje kapsamında,  Zonguldak için çok önemli bir değer olan Gökgöl Mağarası’nı, Üniversitemizin çeşitli akademik birimlerinde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte ziyaret ettiler.

Ülkemizde ve Zonguldak’ta mağara turizmine dikkat çekmek,  mağara turizmine canlılık katılması, bölgemizde en önemli alternatif turizm araçlarından biri  olan mağaralara daha çok ziyaretçi çekilmesine destek olunmasının amaçlandığı, bu yönde  bir farkındalık yaratılmasının istendiği sosyal sorumluluk projesi, etkinliğe dahil olan yabancı uyruklu öğrencilerimiz  tarafından  büyük beğeniyle karşılandı. Konuyla ilgili olarak üniversitemiz Uluslarararası Öğrenci Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Murat İnce şunları ifade etti: “Üniversitemizde 1000 e yakın yabancı uyruklu öğrencimiz bulunmaktadır. Öğrencilerimizin sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla Zonguldak’ı ve ülkemizi tanımalarına yardımcı olmak adına bu türde  çalışmaları sıklıkla yapmaktayız. Bu öğrencilerimizin gelecekte mezun olduklarında ülkemizin birer kültür elçisi olabilecekleri inancıyla, hem şehrimize hem de ülkemize uyum sağlamalarını kolaylaştırıcı bu tarzdaki etkinlikleri çok önemsiyoruz. Uluslararası öğrencilerimiz için bu faaliyetlerin yapılmasında büyük desteği olan başta Sn. Rektör Vekilimiz Prof. Ali Azar olmak üzere, tüm akademik ve idari personelimize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum."

10 Ocak 2018