Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulundan Lavanta Bitkisi Üzerine Önemli Proje

Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Gıda ve Tarım Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. İmge İhsane ÖZCAN’ın proje yürütücüsü ve Öğr. Gör. Şüheda Basire AKÇA’nın yardımcı araştırıcı olarak görev aldığı ‘‘Zonguldak Ekolojik Koşullarında Lavanta (Mill.)’nın Bazı Agronomik ve Kalite Özellikleri Üzerine Farklı Gübre Dozlarının Etkisi’’ adlı BAP projesinin ilk lavanta hasadı Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Gökçebey Orman Fidanlık Müdürlüğü arazisinde proje kapsamında yetiştirilen lavanta çiçeklerinin, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Programı öğrencileriyle beraber ilk uçucu yağı distilasyon yöntemi ile temin edildi. Bölge için yeni bir gelir kapısı olması düşünülen Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin bu gibi projelerle farkındalık yaratması amaçlanmaktadır.

27 Aralık 2017