Alaplı MYO’da Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında 15 Temmuz Şehitlerini Anma Konferansı ve Etkinliği  Düzenlendi.

Alaplı Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü Yapı Denetimi Programı öğrencilerinin Öğr. Gör. Zeynep TOMBAK danışmanlığında yürüttükleri Sosyal Sorumluluk Projesi olarak düzenledikleri etkinliğe 15 Temmuz Gazisi 2016 Yılı Yapı Denetimi Programı Mezunu Öğrencimiz Cafer YILMAZ konuk konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını Yüksekokul Müdürü Vekili Prof. Dr. Sayın Soner YAVUZ’un yaptığı konferansa İlçemiz protokolünden Kaymakam Sayın Saim ESKİOĞLU, Belediye Başkanı Sayın Nuri TEKİN, Emniyet Müdürü Sayın Cengizhan ZENGİN, KYK Yurt Müdürü Erhan YAVAŞ, Türk Harp Malulü Gaziler ve Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı Sayın Muammer ÖZDEMİR, Yüksekokul akademik-idari personeli ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Sayın Soner YAVUZ konuşmasında: “Rektör Vekilimiz ve Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ali AZAR koordinatörlüğünde, üniversitemiz öğrencilerimizin topluma adapte olabilmeleri ve topluma yararlı hizmetler üretmelerini hedefleyen Sosyal Sorumluluk Projeleri dersi 2015 yılından itibaren tüm kampüslerde ve tüm programlarda okutulmaya başlanmıştır. Bu ders içeriğinde öğrencilerimiz gruplar halinde çalışarak topluma yararlı projeler üretmeye çalışmışlardır. Bu sayede öğrencilerimiz hem toplumla kaynaşmış hem de ortaya çıkan problemleri çözebilen bireyler haline gelmişlerdir. Sosyal Sorumluluk Projeleri dersinin Üniversitemizde uygulanmasına önderlik eden ve Üniversitemize topluma hizmet vizyonu kazandıran Önceki Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mahmut ÖZER’e teşekkür ediyorum.” diyerek; konuşmasında başta Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş savaşımızda ve 15 Temmuz Demokrasi Zaferinde Vatanı uğruna canını vermekten çekinmeyen şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anarak şükranlarını sunduğunu belirtti.

Program sonrası Gazi Cafer YILMAZ’a teşekkür edilerek, İlçemiz Protokolü tarafından çiçek ve Teşekkür Plaketi sunuldu. Etkinlik kokteyl ile sona erdi.

04 Aralık 2017