Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerimize Almanya’da Staj Fırsatı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Çağla Mardi ve Şükran Sönmez ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri Nur Sevde Bereket ve Gülsena Akdikan Almanya’nın Castrop-Rauxel ilinde hastanede ve yaşlı bakım evinde 6-20 Kasım 2017 tarihleri arasında 15 gün süreyle staj yapıyorlar.  Tüm masrafların hazırlanan proje ile Türk Yunan Alman Kardeş Kent Derneği tarafından karşılandığı stajda, öğrencilerimiz kültürlerarası tedavi ve bakım hizmetlerini tanımış olacaklar ve tedavi ve bakımlarda aktif rol almış olacaklardır.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim ÇELİK, “Bu süreç tarafımdan ve Almanya Milletvekili ve aynı zamanda Dernek başkanı Sayın Frank Schwabe önderliğinde dernek yetkilileri ile yakın işbirliği içerisinde sürdürülmüş olup, Fakültemizin uluslararası alanda tanınması açısından bu uygulamanın devam etmesi Fakültemiz adına önemli bir gelişme olacaktır. Fakültemizi bu konuda destekleyen Rektörlük Makamı’na sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum.

13 Kasım 2017