BEÜ Heyeti Hong-Kong’da Görüşmelerde Bulundu

Üniversitemiz,  31 Ekim-3 Kasım  2017 tarihleri arasında Öğrenci ve Personel Hareketliliği kapsamında eğitim almak üzere, ortak projeler geliştirmek, lisansüstü ve lisans öğrenci sayılarını artırmak amacıyla Çin’de  Hong Kong’un önde gelen üniversiteleri arasında yer alan  Hong Kong Baptist University ve University of Hong Kong’u  ziyaret ederek  görüşmelerde bulunmuştur.

Hong Kong Baptist Üniversitesi ve BEÜ arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişiminin sağlanması, ortak araştırma projeleri yürütülmesi Uluslararası Ofis direktörü Mr. Peter Li ve Hong Kong Üniversitesi’nden Ms. Maggie Ling ile görüşülüp gerekli incelemelerde bulunulmuş ve Bülent Ecevit Üniversitesi tanıtılmıştır. Üniversitemiz Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Okşan Dağlı,  Genel Sekreter Ertuğrul Karalar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa İnan ile Sağlık Kültür Spor Daire Başkanı Feray Çiçek’ten oluşan ekip eğitimde kaliteye önem veren üniversitemizin fakültelerini tanıtarak lisans ve lisansüstü eğitim hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

Uluslararası işbirlikleri ağını 2017-2018 akademik yılında da hızla genişletmeyi hedefleyen BEÜ’nün 127 Erasmus+, 34 Mevlana ve 23 ikili işbirliği anlaşması bulunmaktadır. Ayrıca Üniversitemiz dünyanın 69 ülkesinden gelen 975 öğrencinin tercih ettiği uluslararası bir cazibe merkezi konumundadır. Uzak doğu ile 2015 yılında temelleri atılan, öğretim üyesi ve Karaelmas TÖMER’de başlatılan öğrenci değişimleri ile devam eden işbirliklerinin ardından Hong Kong ziyaretinin de uluslararasılaşmaya önemli katkılar sağlaması beklenmektedir.

08 Kasım 2017