Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi Yayın Hayatında Yedinci Yılını Doldurdu

“Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi” yayın hayatına başladığı 2011 yılından bu yana yedi yıllık bir süre içerisinde 14. sayıyı da çıkarmanın heyecanını yaşıyor.

“Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi” fen ve mühendislik bilimleri  alanında  çalışan bilim insanlarını  bir  çatı altında  toplamak,  bu  bilim  dalları  ile  ilgili  bilimsel araştırmaların tanıtılması ve yayılmasına  çalışmak amacıyla  2010  yılında BEÜ Rektörü  Prof. Dr. Mahmut ÖZER’in öncülüğünde BEÜ’nün bir yayın organı olarak hazırlanmaya başlandı. Yaklaşık bir yıl gibi kısa bir sürede derginin tüm süreçleri tamamlanarak 15 Haziran 2011 tarihinde ilk sayısı basıldı. Basım tarihinden bu yana diğer sayıları yayınlanmıştır. Dergide fen ve mühendislik alanlarıyla  ilişkili  konularda  Türkçe  veya İngilizce yazılmış makaleler yayınlanıyor.

Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi Editörü Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, derginin uluslar arası yayın kurulu, alanlarında öncülük eden seçkin  bilim insanlarından oluştuğunu belirterek şunları söyledi: “Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi (Karaelmas Science and Engineering Journal) Fen ve Mühendislik Bilimleri, Temel Sağlık Bilimleri ve Eğitim Bilimleri (Biyoloji Eğitimi, Kimya Eğitimi, Fizik Eğitimi, Matematik Eğitimi) alanlarında yapılan özgün araştırma makalelerini, derlemeleri, kısa makaleleri, teknik notları, kitap eleştirileri ve bilimsel nitelikli editöre mektupları yayınlayan uluslararası hakemli bir dergidir. Dergimiz 2016 yılından itibaren TÜBİTAK/ULAKBİM Mühendislik ve Temel Bilimler Veri Tabanı Dergi Listesince dizinlenmektedir. Ayrıca Ebsco, Doaj, JISRAF ve Araştirmax tarafından da dizinlenmektedir. Derginin uluslar arası yayın kurulu, alanlarında öncülük eden seçkin  bilim insanlarından oluşmaktadır. Dergi haziran ve aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayınlanmakta olup http://fbd.beun.edu.tr  internet adresi üzerinden takip edilebilir.

Dergimizin sayıları ülkemizdeki tüm üniversitelerin Fen Fakülteleri, Fen ve Edebiyat Fakülteleri, Mühendislik Fakülteleri, Ziraat Fakülteleri ile orman fakülteleri Dekanlıklarına, YÖK, TÜBİTAK-ULAKBİM’e, çok sayıda kütüphane ve derneğe, ayrıca uluslararası hakem kurulu üyelerine gönderilmektedir. Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi alan indekslerinde taranan pek çok  diğer  dergi  gibi günümüzde  “akademik  yükselme  ya da  kadroya  atanma  koşullarını  yerine  getiren  eserleri  yayınlayan  dergi”  konumuna gelmiş olup, dergimize sunulan makale sayısı, 2016 yılından itibaren büyük bir artışla günde ortalama on makaleye ulaşmıştır. Dergimizin  özgörevi  gereği, Türkiye’deki fen ve mühendislik alanındaki  önemli  araştırma sonuçlarını konusunda uzman kişilerin değerlendirmelerinden sonra,  tüm bilim insanlarına duyurabilmek birincil hedefimiz olmuştur. Üniversitemizin önemli yayınlarından biri olan “Karaelmas Fen ve Mühendislik Dergisi”nin kaliteden ödün vermeden yedinci yılına (14 sayı) ulaşmasında desteklerini esirgemeyen Rektörümüz sayın Prof. Dr. Mahmut ÖZER’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, gerek  alan editörlüğü,  yayın  kurulu  üyeliği  ve hakemlik yapan,  gerekse eserlerini yayınlamak üzere  dergimize  gönderen  araştırıcılara,  dergimizin yayın hayatına  ulaşmasında emeği  geçen  tüm  bilim  insanlarına  teşekkür  ediyorum.” dedi.

03 Ekim 2017