Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi (ICMEB’2017) Yoğun Katılımla Devam Ediyor

Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi editörlüğü tarafından üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenen “Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi (ICMEB 2017)”nin açılışı 7 Eylül 2017 tarihinde Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Program, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

Açılış Töreninde, ICMEB’2017 Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamza Çeştepe yaptığı konuşmasında “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Kongremiz Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisinin bir faaliyeti olarak aynı isimle düzenlenmektedir. Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Kongresi, ulusal ve uluslararası akademi dünyasındaki yazar ve düşünürleri bir araya getirerek akademik fikir ve düşüncelerin tartışılabildiği, yeni dostlukların ve işbirliklerinin geliştirilebildiği bir platform olmayı amaçlamaktadır. Böylece, kongrenin gelecek yıllarda da devam ettirilerek gelenekselleştirilmesi hedeflenmektedir. Bizlere maddi manevi her türlü desteği veren Sayın Rektörüm8 Prof. Dr. Mahmut Özer’e huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bunun yanında, Doç. Dr. Ertuğrul Yıldırım ve Yrd. Doç. Dr. Şenay Saraç başta olmak üzere, kongrenin düzenlemesinde özveri ve üstün gayretle çalışan düzenleme kurulu üyelerine, dergi sekreteryamıza ve emeği geçen tüm personelimize şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Törende İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini temsilen Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Onur Eroğlu ve Rektörlük adına ise Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş.Hakan Kutoğlu bir konuşma yaptılar. Prof. Dr. Ş.Hakan Kutoğlu yapmış olduğu konuşmasında şunları söyledi: “Son 150 yılda insanlık tarihinde görülmemiş bir gelişme yaşandı ancak bu hızlı ekonomik gelişim bizleri daha iyi mi bir geleceğe mi  taşıyacak yoksa daha kötü bir geleceğe mi soruları bilimadamlarının üzerinde yoğun olarak çalıştığı bir konu. Çok farklı başlıkların ele alınacağı kongremizin hepimiz için çok faydalı olacağını düşünüyor, kongrede yer alan herkese başarılar diliyorum” dedi.

Açılış töreninin ardından ICMEB 2017’nin ilk oturumu gerçekleştirildi. İlk oturum Günah Vergileri, Sosyal Medya Kullanımı Analizi, Nükleer Caydırıcılık, Diyalizin Görünmeyen Yüzünün Ekonomik Yönü ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine Geçişin Eko-Politik Analizi gibi ilginç konuların konuşulduğu bir ortamda gerçekleştirildi. Daha sonraki tüm oturumlara İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde devam edildi.

3 gün boyunca yurtdışından ve ülkemizin dört bir yanından bilim insanlarının yoğun katılımı ile gerçekleştirilecek kongrede 78 oturumda toplam 390 bildiri sunulacak. Sunulan bildiriler, başta Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi olmak üzere katılımcıların isteğine göre çeşitli yayınlarda makale, kitap bölümü, tam metin ve özet bildiri olarak yayınlanma imkânına sahip olacak. Kongre 9 Eylül 2017 tarihinde Zonguldak ve çevresinin tarihi ve turistik yerlerinin ziyaretini içeren gezi programıyla son bulacak.

08 Eylül 2017