Öğrencilerimiz Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Zonguldak’ta Bir İlke İmza Attılar

Jeoloji Mühendisliği Bölüm başkanı Doç. Dr. Yeşim Büyükmeriç ve öğrencileri Minik kalplerin fosillerle buluşmasını sağladı.

Öğrencileri, gerçekleştirilen etkinlikle Zonguldak İlkokuluna minik bir Doğa Tarihi Müzesi armağan ettiler. Üniversite-ilkokul işbirliği ile, ve tamamen öğrencilerin maddi manevi çaba ve katkılarıyla bir ilkokula yapılmış (bir devlet okulu) ve geliştirilebilecek ilk doğa tarihi müzesini kurdular.

Proje, üniversitemizde okutulan ders kapsamında Jeoloji Mühendisliği, Maliye, Biyomedikal Mühendisliği, İlahiyat ve Makina Mühendisliği bölümü olarak toplam 11 öğrencinin gönüllü katılımı ve işbirliği ile gerçekleşti.

Proje için yapılan Mdf ve temperli camlı vitrinler ve tüm masraflar için gereken kaynak, arkasında ağaç tohumları olan geri dönüşümlü kalemlerin satışı ve bağışlarla gerçekleşti.

Vitrinlerdeki fosiller Zonguldak bölgesinden derlenenler dahil, Türkiye’nin değişik yerlerinden toplanan fosillerden oluşuyor.

16 Haziran 2017