Sosyoloji Topluluğu Batı Karadeniz Romanlar Derneği’ni Ziyaret Etti

Üniversitemiz Sosyoloji Topluluğu Zonguldak’ta romanların yaşamına ilişkin incelemelerde bulunmak üzere Karadeniz Ereğli’ye giderek, Batı Karadeniz Romanlar Derneği’ne ziyarette bulundu.

Roman Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erdem Dirimeşe rehberliğinde Ereğli’ye gelen 61 kişilik Sosyoloji topluluğu üyesi öğrenci, Batı Karadeniz Romanlar Derneği’ne ziyarette bulunarak projeleri hakkında bilgi aldı.

Ziyarette önce Batı Karadeniz Romanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinden Abdullah Bostancı derneğin projeleri hakkında öğrencilere bilgi verdi. Batı Karadeniz Romanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Adak da önlerindeki engelleri aşmak için çalıştıklarını belirtti.

Roman Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Erdem Dirimeşe ise Sosyoloji Topluluğu olarak bir araştırma gezisi düzenlediklerini, bu kapsamda derneği ziyaret ettiklerini belirterek şunları söyledi: ”Türkiye’nin değişik yörelerinden öğrencilerimiz var. Zonguldak’ı, Ereğli’yi tanımaları önemli. Roman Kültür Araştırma ve Uygulama Merkezi olarak Batı Karadeniz Romanlar Derneği ile sık sık bir araya geliyor, onların ihtiyaçlarını dinliyor, onlardan bilgi alıyoruz.”

Sosyoloji topluluğu üyeleri daha sonra Ereğli’de çeşitli etkinliklere katılmak üzere dernek binasından ayrıldı.

18 Mayıs 2017