Üniversitemiz Kültürel Değerlere Sahip Çıkıyor

Üniversitemiz 20 Mart Pazartesi günü Esas 67 Burda AVM’de üniversite öğrencileri tarafından üretilen geleneksel el sanatlarımızdan Devrek Bastonu, ahşap oyuncak ve değerli taşların sergilendiği bir tanıtım etkinliği düzenledi.

Devrek Bastonu Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Mücevher ve Geleneksel El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Esas 67 Burda AVM’de sergi düzenlendi. Sergide Zonguldak ve Devrek’in el sanatları ürünü olan ve Devrek Meslek Yüksekokulu Geleneksel el sanatları programı öğrencileri tarafından üretilen Devrek Bastonu uygulamalı olarak halka tanıtıldı. Ahşap Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde Çaycuma Meslek Yüksekokulunda tamamen ahşaptan üretilen oyuncaklar halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Mücevher ve Geleneksel El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi hocaları tarafından işlenen ve yarı değerli taşların da sergilendiği etkinlik tüm gün boyunca ilgiyle izlendi.

20 Mart 2017