Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu’nda İstiklal Marşı’nın Kabulünün 96. Yıldönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Programı Düzenlendi

Okt. Derya Erarslan, Okt. Meva Apaydın ve Okt. Mustafa Samur tarafından hazırlanan 17 Mart 2017 Cuma gerçekleştirilen programa katılım oldukça yoğundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte Çanakkale ruhu adeta yeniden canlandı. Okt. Mustafa Samur Milli Şairimiz Mehmet Akif'i anlamak üzerine yaptığı konuşma ile etkinliğe katkı sağlarken, Öğr. Gör. Hasan Çoruk ve Öğr. Gör. S.M. Fatih Apaydın'ın okuduğu Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitlerine şiiri öğrencileri duygulandırdı. Şiirlerin içinde türkülerin, türkülerin kucağında oratoryonun seslendirildiği programda öğrenciler İstiklal Marşı ve Çanakkale Zaferi’nin önemini büyük bir coşkuyla bir kez daha gösterdi.

Etkinlik kapsamında programa katılanlara  buğday çorbası, hoşaf ikramı yapıldı ve Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adlı kitabı hediye edildi.

Etkinlik sonunda Karadeniz Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aysel Memiş böylesine güzel ve anlamlı bir etkinlik düzenlenmesinde emeği geçen akademisyen ve öğrencileri tebrik etti.

20 Mart 2017