Üniversitemiz Muhteşem Bir Gösteriyle Çanakkale’yi Yeniden Yaşattı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıldönümü nedeniyle Farabi Kampüsü’nde öğrencilerin hazırladığı tiyatro oyunu, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Üniversitemizde Farabi Kampüsü’nde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin Yıldönümü nedeniyle Çanakkale Savaşları’nın canlandırıldığı bir plato kuruldu. Kurulan platoda Çanakkale Savaşları’nı anlatan kısa hikayeler sergilendi.

Katılımın yoğun olduğu etkinliğe; Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Başsavcı Hüsnü Hakan Yağız, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gaziler derneği temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademik ve idari personel, basın mensupları, öğrenciler ve Zonguldak halkı katıldı.

Platoda Çanakkale Savaşı, savaş süresince yaşanan çeşitli hikayelerin canlandırıldığı bölümlerle anlatıldı.  Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü,  ve Sahne Sanatları Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin yer aldığı canlandırma gösterisine Opera Bölümü Öğr. Gör. Cemalettin Baydağ Çanakkale türküleriyle eşlik etti. Öğrenciler tarafından sergilenen oyunu izleyenler ise zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadılar. Öğretim üyeleri ve öğrencilerin izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandığı gösteri sonunda Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir Devlet Konservatuvarı Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Kömürcü’ye teşekkür plaketi takdim etti.  Program protokol üyeleri ve sanatçıların çektirdiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Canlandırma gösterisinin ardından o günlerin zorluğunu hatırlatmak amacıyla; kurulan çadırda buğday çorbası, arpa ekmeği ve üzüm hoşafı dağıtıldı.

18 Mart 2017