Fahri Doktora
Doç. Dr. Yaşar BİLGİN - 2001

Almanya'da göstermiş olduğu üstün başarılardan ve bilim dünyasına yapmış olduğu değerli katkılardan dolayı Türk-Alman Sağlık Vakfı Başkanı Doç. Dr. Yaşar BİLGİN'e Tıp Fakültesi Dekanlığı'nın 14.09.2001 tarih 081-2251 sayılı yazısı ve eki 14.09.2001 tarih 2001/03-1 sayılı Fakülte Kurulu Kararı Üniversitemizin "Fahri Doktora Payesi"nin tevcihine karar verildi.

Doç. Dr. Yaşar BİLGİN kimdir?

Yaşar Bilgin, Almanya'da 1986 ile 1989 yılları tıp eğitimi aldı. Uzmanlık alanı olarak Kalp İmplantasyonu branşını seçti. Almanya'nın Giessen bölgesinde eğitimini tamamlayarak doktor oldu. Daha sonra Amerika'nın Kentucky eyaletinde Louisville sehrinde İç Hastalıkları doktoru olarak ilave eğitim alarak oradan da diplomasını aldı. 1996 yılında Almanya'nın Giessen bölgesinde İç Hastalıkları Merkezi (Zentrum für Innere Medizin), Tıbbi Klinik III (Medizinische Klinik III) ve Justus Liebig Üniversitesi Tıppi Poliklinik (Medizinische Poliklinik der Justus Liebig Universität) hastanelerine oberarzt (servis şefi)olarak atandı.
1991 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Dahiliye dalında resmi olarak tanınan Bilgin, merkezi Almanya'nın Giessen şehrinde bulunan Türk-Alman Sağlık Merkezi'nin de kuruculuğunu ve başkanlığını yaptı. Yaşar Bilgin 1991 yılından beri de Alman vatandaşıdır.

BEÜ üç yıldır Green Metric sıralamasında Türkiye birincisi