Rektör Vekilimiz  Prof. Dr. Ali Azar’ın  3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir. Engelli bireylerin  yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Engelli bireylerin yaşadıkları sorunların anlaşılması ve bu konuyla ilgili toplumsal farkındalığın artırılmasında her kurumun bir sorumluluğu vardır. Bu bağlamda özellikle engelli bireylerin sağlık, eğitim gibi temel haklardan eşitlik içerisinde yararlanabilmeleri yolunda üniversitelere önemli görevler düşmektedir. Bu bilincin gereği olarak Üniversitemiz üzerine düşen tüm toplumsal ve sosyal işlevler doğrultusunda eğitim, araştırma, farkındalık, sosyal destek, sağlık ve topluma hizmet uygulamaları çalışmalarını büyük bir istek ve  kararlılıkla sürdürmektedir. Engelli öğrencilerimizin eğitim-öğretim ile ilgili yaşayabilecekleri sorunları ortadan kaldırmak, daha güzel bir eğitim ortamı sunabilmenin yanı sıra üniversiteyi engelli bireyler açısından her anlamda paylaşıp yaşayabilecekleri bir yaşam merkezi yapmak üzere gayretlerimiz artarak devam etmektedir.

Üniversitemiz engellilerin somut projeler ile yeterlilik ve işlevselliklerini en üst düzeye çıkartılması, sağlık düzeylerinin korunması ve iyileştirilmesi, toplumsal destek ve rehabilitasyon programlarının geliştirilmesi konusunda çalışmalarını en üst düzeyde sürdürmektedir.

Hayata geçirdiğimiz tüm proje ve etkinliklerin engelli bireylerin toplumsal yaşama tam katılımı yönünde olumlu katkılar sağladığının bilinci ile engelsiz bir dünyada hep birlikte yaşamaya vesile olması ve 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde düzenlenecek tüm etkinliklerin engelli bireylerle ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına anlamlı katkılar getireceğine inanıyorum.

Prof. Dr. Ali Azar
                                                                                                                                               Rektör V.